12. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Ryzotto s hříbky a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizotto s hříbky a luxusní příchutí šafránu. Tento recept je ideální pro milovníky italské kuchyně a jemných kombinací chutí. Sledujte návod krok za krokem a připravte si dokonalé rizotto jako od šéfkuchaře. Buďte inspirací pro vaše blízké a překvapte je tímto lahodným pokrmem plným arómat.

Suroviny

  • 200 g arborio rýže
  • 300 g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 0,5 g šafránu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 sklenice bílého vína
  • 50 g másla
  • 50 g parmazánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme očištěné a nakrájené hříbky a restujeme do měkka. Osolíme a opepříme.
  3. Přidáme arborio rýži a necháme krátce osmahnout.
  4. Podlijeme bílým vínem a necháme vše vypařit.
  5. Postupně přiléváme horký zeleninový vývar, přičemž rýži průběžně mícháme.
  6. V druhé pánvi si připravíme šafránový odvar – šafrán zalijeme horkou vodou a necháme louhovat.
  7. Přilijeme šafránový odvar do rýžotto a promícháme.
  8. Nakonec vmícháme máslo a parmazán. Dochutíme solí a pepřem.
  9. Servírujeme posypané nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *