26. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Ryzoto s krevetami a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s krevetami a ⁤rajčaty, které si ‍zamilujete. Tento recept je⁣ jednoduchý k přípravě a plný ⁤bohatých chutí ​mořských plodů a⁣ čerstvých⁣ rajčat. Skvělá volba ‍pro večeři plnou chuti a zdravých surovin. Zkuste‌ ho ještě ‌dnes!

Suroviny

  • 250 g rýže
  • 300 g krevet
  • 3 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky‌ česneku
  • 1 ‍lžíce olivového oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 50 g parmazánu
  • sůl, pepř, čerstvá petrželka

Postup

  1. Nejprve oloupejte a jemně nasekejte ​cibuli a česnek. Rajčata nakrájejte na malé kousky.
  2. V ⁣hrnci⁢ rozehřejte olivový olej⁢ a osmahněte cibuli s česnekem. Přidejte rýži a ‍restujte‌ dozlatova.
  3. Postupně zalévejte zeleninovým vývarem⁢ a nezapomeňte občas promíchat. Vařte asi 15 minut, dokud⁣ rýže nezměkne.
  4. Přidejte krevety a rajčata a vařte dalších 5 minut. Dochutíme solí ​a pepřem.
  5. Na​ závěr vmícháme‍ nastrouhaný parmazán a čerstvě nasekanou petrželku.
  6. Hotové ryzoto podávejte posypané parmazánem a ‌ozdobené⁣ petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *