28. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Ryzoto s houbami a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s houbami a parmazánem, které okouzlí vaše chuťové buňky! Tento recept kombinuje krémovou konzistenci rizota s bohatou chutí hub a šťavnatým parmazánem. Ideální jídlo pro milovníky italské kuchyně. Získejte recept nyní!

Suroviny

  • 300 g rýže na rizoto
  • 300 g hub (ideálně žampiony nebo lišky)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g parmazánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve si oloupeme a nakrájíme cibuli a česnek na jemné kousky.
  2. Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli a česnek, přidáme houby a restujeme do měkka.
  4. Přidáme rýži a necháme ji chvíli podusit, poté zalijeme vínem a necháme vypařit.
  5. Postupně přiléváme zeleninový vývar, za stálého míchání vaříme do změknutí rýže (asi 20 minut).
  6. Na závěr přidáme nastrouhaný parmazán, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  7. Rýžoto podáváme horké posypané čerstvě nasekanou petrželkou a dalším parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *