16. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Ryzí zeleninový guláš
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte zdravou a chutnou alternativu k tradičnímu guláši, vyzkoušejte ryzí zeleninový guláš. Tento recept je plný čerstvé zeleniny, kterou osvěžíte vaše chuťové buňky. Skvěle se hodí pro vegetariány a vegany, kteří si potrpí na vyváženou stravu. Připravte si ho snadno a rychle, a užijte si plnou chuť zeleniny doplněnou lahodnými kořením.

Suroviny

  • 1 velká cibule
  • 2 středně velké brambory
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 200 g hrášku
  • 200 g kukuřice
  • 400 g rajčatového protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 lžička majoránky
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si připravíme všechno zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Brambory, mrkve a papriku oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Do hrnce přidáme olej a na něm osmahneme cibuli dozlatova.
  3. Přidáme naše nakrájené brambory a necháme chvilku restovat, až zesklovatí.
  4. Přidáme nakrájenou papriku a společně s bramborami ještě chvíli orestujeme.
  5. Přidáme hrášek a kukuřici a promícháme.
  6. Přidáme sladkou papriku, kmín, mletý česnek, majoránku, sůl a pepř. Všechny koření důkladně zamícháme s zeleninou.
  7. Přidáme rajčatový protlak a zalijeme vodou, tak aby zelenina byla překrytá. Zakryjeme pokličkou a povaříme asi 30 minut, dokud se zelenina nezměkne.
  8. Před podáváním ozdobíme čerstvou petrželkou a můžeme servírovat s chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *