20. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na ryzí guláš s cizrnou, který vás okouzlí bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Skvělá alternativa k tradičnímu guláši, která potěší i náročné gurmány. Zkuste ho uvařit a udělat si radost po celý den!
Suroviny
- 400 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 400 g cizrny (z konzervy)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké proužky nakrájený česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přidáme na kolečka nakrájenou papriku a restujeme dalších pár minut.
- Přidáme cizrnu včetně nálevu, rajčatový protlak, papriku, kmín, sůl, pepř a zalijeme vodou.
- Vše povaříme do měkka a dochutíme podle potřeby.
- Podáváme s vařenou rýží.