23. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Rýže se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Pokrm „Rýže se zeleninou“ je zdravá a výživná možnost pro večeři nebo přílohu. Tento jednoduchý recept kombinuje chutnou rýži s čerstvou zeleninou, jako jsou mrkev, hrášek a cuketa. S použitím pouze másla, olivového oleje a základních koření si můžete vychutnat čerstvou příchuť zeleniny. Bezlepková rýže a pestrobarevná zelenina dodají pokrmu zdravou dávku vlákniny a vitamínů. Tento recept je také skvělou možností pro vegany a vegetariány, jelikož neobsahuje žádné živočišné produkty. Grilovaný tofu nebo ořechy mohou být fantastickým doplňkem tohoto pokrmu. Užijte si toto lehké, chutné a vyvážené jídlo!

Suroviny:

  • 150 g rýže
  • 1 paprika
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g hrášku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Rýži uvařte podle instrukcí na obalu, sceděte a nechte stranou.
  2. Na pánvi zahřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli. Smažte do zlatova.
  3. Přidejte nakrájenou papriku, na nudličky nakrájenou mrkev a utřený česnek. Smažte do změknutí zeleniny.
  4. Přidejte hrášek a dusťe dalších pár minut.
  5. Přidejte uvařenou rýži, zalijte sójovou omáčkou a promíchejte. Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti.
  6. Dusťe všechny ingredience ještě pár minut, dokud se chutě nespojí a rýže se zcela prohřeje.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *