27. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Rýže s kari a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Rýže s kari a zeleninou je lahodný a výživný pokrm, který každému jistě chutná. Tato jednoduchá a zdravá varianta rýže je plná aromatického kari koření a různých druhů barevné zeleniny, jako je mrkev, hrášek a paprika. Rýže se vaří do dokonalé vláčnosti a spolu s kořením a zeleninou vytváří harmonickou kombinaci chutí. Tento recept je ideální pro všední dny, kdy hledáte rychlou, chutnou a vyváženou večeři. Prozkoumejte tento oblíbený asijský recept a okuste bohatost a rozmanitost, kterou nabízí.

Suroviny:

  • 200 g dlouhozrnné rýže
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 mrkve, na plátky
  • 1 hrnek zeleného hrášku, rozmraženého
  • 1 paprika, nakrájená na kostičky
  • 2 lžičky kari koření
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Rýži dobře propláchněte pod tekoucí vodou, dokud se voda nevyčistí.
  2. Do hrnce nalijte 4 hrnky vody a přiveďte k varu. Přidejte rýži a vařte ji, dokud není měkká.
  3. V pánvi zahřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte 2-3 minuty, nebo dokud nejsou cibule měkké a sklovitě zbarvené.
  4. Přidejte mrkev, hrášek a papriku do pánve. Smažte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  5. Přidejte kari koření, sůl a pepř do pánve se zeleninou. Promíchejte a nechte vařit další 2 minuty.
  6. Když je rýže uvařená, přidejte ji do pánve se zeleninou a kari. Promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
  7. Podávejte teplé a můžete přidat kousek citronu pro osvěžující příchuť.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *