9. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a lehké jarní jídlo – ryze s hráškem a kořením. Tento recept je plný aromatických bylin a koření, které zaručeně pobaví vaše chuťové buňky. Nechte se unést vůní čerstvého hrášku a lahodné kombinaci rýže a koření. Pečlivě vybrané ingredience vytvoří skvělou kombinaci chutí a jemných vůní, které oslní vaše smysly. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a dopřejte si lahodný zážitek plný chutí!
Suroviny:
- 1 hrnek rýže
- 1 hrnek zeleného hrášku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Rýži propláchněte pod tekoucí vodou, dokud není voda čistá.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nasekanou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidejte k nim kmín a kurkumu a restujte asi minutu.
- Přidejte rýži a promíchejte s kořením, restujte ještě asi 2 minuty.
- Přidejte hrášek a zalijte vodou dvojnásobným množstvím než má rýže. Osolte a opepřete podle chuti.
- Pod pokličkou vařte přibližně 15-20 minut, dokud voda nezmizí a rýže není uvařená.
- Před podáváním můžete pokrm posypat čerstvými bylinkami nebo zakápnout citronovou šťávou.