Nechte se inspirovat rychlou veganskou polévkou s červenou čočkou! Tato lahodná a zdravá polévka je ideální volbou pro rychlý a vyvážený oběd nebo večeři. S přidaním čerstvých bylinek a koření, včetně česneku a koriandru, se její chuť stává ještě bohatší a příjemně pikantní. Tato polévka je plná bílkovin, vlákniny a živin, což ji činí dokonalou pro vegany a ty, kteří chtějí přidat více rostlinných jídel do své stravy. Nechte se unést vůní a lahodnou chutí této rychlé veganské polévky s červenou čočkou!

Suroviny:

  • 1 šálek červené čočky
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 mrkve, nahrubo nastrouhané
  • 1 por, nakrájený na kolečka
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud zlatě nezežloutnou.
  2. Přidejte mrkev a por a míchejte asi 5 minut, dokud se zelenina lehce nesoftí.
  3. Přidejte rajče, čočku, kmín a kurkumu. Promíchejte a vařte asi 2 minuty.
  4. Zalijte zeleninovým vývarem, přiveďte k varu a snižte teplotu na střední. Vařte asi 15-20 minut, dokud čočka nezměkne.
  5. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  6. Servírujte teplou a případně ozdobte čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *