Nechte se inspirovat rychlou veganskou polévkou s červenou čočkou! Tato lahodná a zdravá polévka je ideální volbou pro rychlý a vyvážený oběd nebo večeři. S přidaním čerstvých bylinek a koření, včetně česneku a koriandru, se její chuť stává ještě bohatší a příjemně pikantní. Tato polévka je plná bílkovin, vlákniny a živin, což ji činí dokonalou pro vegany a ty, kteří chtějí přidat více rostlinných jídel do své stravy. Nechte se unést vůní a lahodnou chutí této rychlé veganské polévky s červenou čočkou!
Suroviny:
- 1 šálek červené čočky
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 mrkve, nahrubo nastrouhané
- 1 por, nakrájený na kolečka
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud zlatě nezežloutnou.
- Přidejte mrkev a por a míchejte asi 5 minut, dokud se zelenina lehce nesoftí.
- Přidejte rajče, čočku, kmín a kurkumu. Promíchejte a vařte asi 2 minuty.
- Zalijte zeleninovým vývarem, přiveďte k varu a snižte teplotu na střední. Vařte asi 15-20 minut, dokud čočka nezměkne.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte teplou a případně ozdobte čerstvými bylinkami.