20. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Rybí tatarák s křupavým bramborem
zdroj: Recepty 24/7

‍Vyzkoušejte náš recept na lahodný rybí tatarák s⁢ křupavým bramborem, který vás okouzlí ⁢svou chutí⁤ i vzhledem.‌ Kvalitní rybí​ maso ⁢je jemně​ nasekané ‍a dochucené do perfekce,​ což spolu s křupavými brambory vytváří dokonalou kombinaci​ chutí a struktur. Vyzkoušejte tento⁣ recept a nechte ​se unést lahodnými pochoutkami!

Suroviny

  • 350 g⁢ čerstvého lososa
  • 1‍ avokádo
  • 1 menší červená cibule
  • 2 lžičky kaparů
  • 1 lžíce hořčice
  • 1⁣ lžíce worcesterové omáčky
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • 1 lžička olivového oleje
  • soľ, pepř
  • čerstvá pažitka nebo ‌petržel na ozdobu
  • 4 středně velké brambory
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Lososa nakrájejte na malé kostky a dejte do​ mísy.
  2. Avokádo⁤ oloupejte, odstraňte‌ pecek⁢ a​ také nakrájejte na⁢ kostky.
  3. Cibuli nakrájejte na jemné⁤ kolečka a kapary‍ nasekejte na menší kousky, přidejte k lososovi a avokádu.
  4. V misce smíchejte worcesterovou omáčku, limetkovou šťávu, olivový olej, hořčici, sůl, ‍pepř a ​zalijte​ směs lososa a avokáda. Dobře⁣ promíchejte.
  5. Na talíři vytvarujte tatarák ‍a ozdobte jemně nasekanou pažitkou nebo petrželí.
  6. Brambory oloupejte ⁤a nakrájejte na ‌kolečka nebo hranolky. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  7. Brambory smíchejte s olivovým olejem, solí a⁤ pepřem ⁤a ⁣rovnoměrně rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
  8. Při ⁢200 stupních pečte brambory asi 25‌ minut,⁤ dokud nebudou zlatavé a‍ křupavé.
  9. S rybím tatarákem ‌podávejte křupavé brambory a můžete ozdobit plátky limetky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *