20. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na rybí polévku s brambory a zeleninou, která je skvělou volbou na chladné dny. Kombinace čerstvé ryby, šťavnatých brambor a barevné zeleniny vytváří lahodnou a zdravou polévku, která potěší chuťové buňky i vaše tělo. S nízkým obsahem tuku a bohatou na vitamíny a minerály je tato polévka ideální pro zdravou stravu. Podělte se o radost z domácí kuchyně s touto vynikající rybí polévkou.
Suroviny
- 500g rybího masa (např. platýs, treska)
- 2 velké brambory
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petrželový kořen
- 1 pórek
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- sůl, pepř, kmín
- litrová báze nebo voda
Postup
- Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené očištěné kořenovou zeleninu a zalijeme bází nebo vodou.
- Přidáme nahrubo nakrájené brambory a vše povaříme do měkka.
- Vytvoříme jíšku z oleje, mouky a papriky a zahustíme jí jídel mušlemi, které pak vyjmeme.
- Přidáme k jídlu rybí maso, osolíme, opepříme a přitřeme trochu kmínu.
- Povaříme cca 15 minut a hotovou polévku přelijeme do týlka, v němž se podává.