17. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Rybí muqueca z kokosového mléka.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou brazilskou rybí muquecu z kokosového mléka, která vás okouzlí exotickými chutěmi a vůní. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky mořských plodů a kokosového mléka. Dopřejte svému podnebí chutnou exotiku s tímto jednoduchým a chutným receptem!

Suroviny:

  • 500g rybího masa (např. pangasius, treska)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 limeta, šťáva
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička kurkuma
  • Soľ a mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nebudou sklovité.
  2. Přidejte do pánve nakrájené papriky a rajče a nechte smažit asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidejte do pánve rybí maso nakrájené na menší kousky a restujte je spolu s zeleninou asi 5 minut.
  4. Zalijte směs kokosovým mlékem a limetovou šťávou.
  5. Přidejte kari koření, kurkumu, sůl a pepř a nechte směs vařit asi 15 minut, dokud ryba nebude hotová.
  6. Surovina je hotová, můžete podávat posypanou nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *