18. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rybí kari s kokosovým mlékem, které se rychle připraví a skvěle chutná. Tento exotický pokrm je plný aromatických koření a krémové kokosové chuti. Perfektní volba pro milovníky ryb a exotických dochucovadel. Zkuste tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 400 g rybího masa (losos, treska, tuňák)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 lžičky kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Cibuli nakrájejeme na drobné kousky, česnek nadrtíme a papriku nakrájíme na proužky.
- V hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud cibule zesklovatí.
- Přidáme kari koření a krátce restujeme, aby se vůně uvolnila.
- Přidáme papriku a restujeme dalších pár minut, dokud paprika změkne.
- Poté přidáme rybí maso nakrájené na menší kostky a orestujeme ze všech stran, aby maso zabralo chuť kari a zezlátilo se.
- Zalijeme kokosovým mlékem a necháme provařit asi 10-15 minut, dokud se omáčka načechrá a srazí.
- Případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat s rýží nebo čerstvým chlebem.