22. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rybí empanadas s osvěžujícím citronem a aromatickým koriandrem. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky rybího masa a exotických chutí. Připravte si tento lahodný pokrm a dopřejte si chuťový zážitek plný kontrastů!
Suroviny
- 400g rybího masa (např. losos nebo tilápia)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 limetka
- 1/2 šálku nasekaného koriandru
- 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
- 1/2 čajové lžičky mleté papriky
- 1/2 čajové lžičky mletého koriandru
- 1/2 čajové lžičky soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 2 listové listové těsto
- 1 vejce (na potření)
Postup
- Na pánvi osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidejte na kostičky nakrájené rybí maso a smažte, dokud není skoro hotové.
- Přidejte šťávu z limetky, nasekaný koriandr, kmín, papriku, mletý koriandr, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Vychladlé směsi naplňte listovým těstem, zapečte v troubě do zlatova.
- Potřete rozšlehaným vejcem a pečte, dokud listové těsto není krásně zlaté a křupavé.