11. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Rybí česneková polévka s bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou rybí česnekovou polévku s bramborem, která je ⁤plná chutí a aromat. Tato tradiční česká polévka je perfektní na⁣ zahřátí v chladných dnech a nabízí dokonalou kombinaci mořského rybího masa, brambor a dochucovadla. S naším ⁣jednoduchým ⁣receptem⁢ ji⁤ snadno připravíte i vy doma a vaše chuťové buňky určitě ocení každou lžíci této⁢ lahodné polévky. Nečekejte a vyzkoušejte tento chuťový zážitek ještě dnes!

Suroviny

  • 400g rybího masa (např. treska)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2‍ brambory
  • 1 lžíce másla
  • 1 ⁤lžíce hladké mouky
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička soli
  • litru rybího vývaru
  • špetka⁢ majoránky
  • špetka​ petrželových lístků

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte máslo ‍a osmahněte na něm ‍nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte nakrájené rybí maso a restujte dozlatova.
  2. Přisypte hladkou mouku a restujte dalších pár minut.
  3. Přilijte rybí vývar ​a přidejte nakrájené brambory. Nechte vařit, dokud se brambory nezměknou.
  4. Osolte, opepřete a ochutnejte. Přidejte majoránku a ⁤petrželové lístky.
  5. Podávejte horké s​ chlebem⁢ nebo krutony.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *