5. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Ryba v miso omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou rybu v miso omáčce s tímto jednoduchým receptem! Miso omáčka dodá rybě bohatou a pikantní chuť, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš recept a připravte si lahodné jídlo plné aroma a chuti rybího masa.

Suroviny

  • 400g rybího filé (např. losos)
  • 3 lžíce bílé miso pasty
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička Čínského pěstíře
  • 1 lžička čerstvého zázvoru nastrouhaného
  • 1 stroužek česneku
  • strouhaný citronová kůra
  • čerstvá nasekaná petržel na ozdobu

Postup

  1. Smíchejte miso pastu, sójovou omáčku, med, Čínský pěstíř, zázvor, česnek a citronovou kůru v misce.
  2. Přiveďte vařící vodu v hrnci a vložte rybí filé. Vařte filé asi 5 minut nebo dokud je průhledné. Poté vyndejte filé ven a nechte odstát.
  3. V misce smíchejte vařící vodu z hrnce s miso omáčkou a rovnoměrně zamíchejte.
  4. Slijte vodu z rybího filé a poté položte file na talíř. Zalijte rybu miso omáčkou.
  5. Posypte petrželí na ozdobu a podávejte s rýží nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *