17. 3. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si tento skvělý recept na rybu v kyselo-sladké omáčce a bavte se při přípravě oblíbeného pokrmu plného lahodných chutí. S jednoduchými ingrediencemi a snadnými postupy připravíte lahodnou rybu, která rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Zkuste tento recept ještě dnes a nechte se unést chutěmi orientální kuchyně.
Suroviny:
- 4 filety ryby (např. treska, losos)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 4 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce octa
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup:
- Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme ryby nakrájené na menší kousky a za stálého míchání smažíme dozlatova.
- Přilijeme sójovou omáčku, med a ocet, osolíme a opepříme podle chuti.
- Podusíme alespoň 10 minut, dokud je ryba měkká a omáčka zahustí.
- Podáváme s rýží nebo bramborem.