17. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na rybu s citronem a bylinkami, který okouzlí vaše chuťové buňky! Tato jednoduchá a zdravá pokrm je skvělou volbou pro lehký a osvěžující oběd nebo večeři. Sledujte návod a připravte si lahodné jídlo plné chuti a vitamínů!
Suroviny:
- rybí filé (losos, treska, mořský vlk apod.)
- citron
- bylinky (petržel, tymián, rozmarýn)
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup:
- Nejprve si připravíme rybí filé, které omyjeme a osušíme. Můžeme filé nakrájet na menší kousky pro rychlejší pečení.
- Citron si nakrájíme na plátky a bylinky najemno nasekáme.
- Předehřejeme troubu na 180°C.
- Vymažeme pekáč olejem a položíme do něj rybí filé. Posypeme solí a pepřem, zakápneme olivovým olejem.
- Přidáme plátky citronu a posypeme nasekanými bylinkami.
- Přikryjeme pekacem a dáme do trouby péct cca 20 minut, nebo dokud není ryba krásně propečená.
- Po upečení můžeme pokrájet další citron na plátky a podávat k rybě. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem.