21. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Růžový kebab s grilovaným masem
zdroj: Recepty 24/7

Růžový kebab s grilovaným masem je lahodný a osvěžující recept, který zaujme každého milovníka grilování. Tento recept využívá šťavnatého masa, které je marinováno v růžové omáčce plné aromatických koření a bylin. Grilované maso je pak plné chuti a měkké uvnitř. Navíc se podává s voňavým chlebem, čerstvými zeleninovými plátky a omáčkou na dochucení. Zahřejte si gril, připravte si tento růžový kebab a užijte si skvělé a chutné jídlo plné vůně a lahodnosti.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (např. roštěnec)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého koření
  • 2 lžíce jogurtu
  • 1/2 citronu (šťáva)
  • 1/4 hlávky červeného zelí (na salát)
  • 4 kornoutky na kebab
  • Čerstvý koriandr (na ozdobu)

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu pro maso. V misce smícháme olivový olej, česnek, kmín, sladkou papriku, sůl, koření, jogurt a citronovou šťávu.
  2. Hovězí maso nakrájíme na menší kousky a vložíme do marinády. Necháme maso odležet v marinádě alespoň 30 minut, ideálně však 1-2 hodiny.
  3. Po vypršení doby marinování rozehřejeme grilovací pánvičku nebo gril na střední teplotu.
  4. Na rozpálenou pánvičku nebo gril položíme marinované kousky masa a grilujeme z obou stran do zlatova a dokonale propečeného stavu.
  5. V druhé pánvičce si připravíme červený salát. Nastrouháme červené zelí a orestujeme na pánvičce jen krátce, aby zůstalo lehce křupavé.
  6. Kornoutky na kebab předem lehce ohřejeme v troubě nebo mikrovlnce.
  7. Na každý kornoutek naskládáme grilované maso a na závěr přidáme orestované červené zelí.
  8. Jako ozdobu můžeme posypat růžový kebab čerstvým koriandrem.
  9. Růžový kebab servírujeme teplý a můžeme ho podávat s různými omáčkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *