6. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rozpustlá kokosová čokoláda
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit rozpustlou kokosovou čokoládu. Chcete-li si dopřát sladkou lahůdku, která vám rozpustí srdce, je to přesně to pravé pro vás. Kokosové mléko a kokosový olej dodají čokoládě neutuchající kokosovou chuť, zatímco kouzelně hladká konzistence rozpustí každé chuťové pohárky. Tento recept je jednoduchý a nevyžaduje žádnou zkušenost v kuchyni. Vyrobte si tuto rozpustlou kokosovou čokoládu a váš sladký zážitek bude dokonalý.

Rozpustlá kokosová čokoláda

Suroviny

  • 200 g kokosového oleje
  • 150 g kokosového cukru
  • 100 g kakaa
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli

Postup

  1. Vhodnou nádobu nebo hrnec nalijte vodu asi do třetiny a přiveďte k mírnému varu.
  2. V míse z nerezové oceli umístěte kokosový olej a umístěte ji na hrnec s vařící vodou. Nechte olej rozpustit.
  3. Pomalu přidejte kokosový cukr a promíchejte do hladka.
  4. Postupně přidávejte kakao a vanilkový extrakt do směsi, stále míchejte.
  5. Přidejte špetku soli a důkladně promíchejte, dokud se všechny suroviny nekombinují.
  6. Vylijte směs do formy na čokoládu nebo do hladké nádoby.
  7. Dejte do lednice na minimálně 2 hodiny, nebo dokud čokoláda neztuhne.
  8. Vyjměte z lednice a nechte kurzor na pokojové teplotě, aby se snadno krájela.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *