9. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Rozpekaný chléb se zeleninovou pastou
zdroj: Recepty 24/7

Chutný rozpekaný chléb se zeleninovou pastou je ideální snack nebo lehký oběd. Tato lahodná kombinace křupavého chleba a hladké zeleninové pasty je plná chuti a nutričních hodnot. Recept je snadný a rychlý, a tak si můžete vychutnat tento výborný pokrm kdykoli. Přidáním různých zelenin do pasty si můžete recept přizpůsobit svému gusta a vytvořit si tak vlastní originální verzi. Nezapomeňte si připravit dostatečné množství, protože tato pochoutka se rychle vyprodá!

Suroviny

  • 400 g chleba
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 cuketa
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky černého pepře

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
  3. Přidejte nakrájenou papriku a cuketu a smažte asi 5 minut, dokud nezměknou.
  4. Přidejte sušené oregano, tymián, sladkou papriku, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  5. Pokračujte v smažení zeleniny dalších 5 minut.
  6. Zatímco se zelenina smaží, nakrájejte chleba na plátky tloušťky asi 2-3 cm.
  7. Pokladte plátky chleba na plech a potřete je olivovým olejem ze všech stran.
  8. Přepněte troubu na grilovací režim a nechte ji předehřát.
  9. Rozložte smaženou zeleninu na plátky chleba a dejte je do trouby.
  10. Chlebíčky pod grilem pečte asi 5 minut, dokud nejsou chlebové plátky zlatavé a křupavé.
  11. S výslednými rozpekanými chlebovými kousky si můžete pochutnat samotné, nebo je podávat se zeleninovou pastou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *