10. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rozmarýnový kuřecí tikka masala je lahodné indické jídlo plné exotických chutí. Tento recept spojuje kuřecí maso marinované v jogurtu a dochucené rozmarýnem s omáčkou bohatou na kari a hustou smetanou. Připravte si toto lahodné jídlo a užijte si skvělou kombinaci koření a bylinek. Suroviny:
– 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
– 1 cibule nakrájená na drobno
– 3 stroužky česneku
– 1 červená paprika nakrájená na kostky
– 1 lžička čerstvého rozmarýnu nasekaného
– 2 lžíce řeckého jogurtu
– 1 lžíce oleje
– 1 lžíce rajčatového protlaku
– 1 lžička mletého koriandru
– 1 lžička mleté papriky
– sůl a pepř podle chuti
– na podávání: vařená rýže a naan chléb
Postup:
- Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte jogurt, rozmarýn, mletý koriandr, mletou papriku, sůl a pepř v misce.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso do marinády a nechte ho marinovat minimálně 30 minut v lednici.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezačnou lehce hnědnout.
- Přidejte nakrájenou papriku a smažte, dokud nezměkne.
- Potom přidejte rajčatový protlak a vařte asi 5 minut. Případně můžete přidat trochu vody, pokud je omáčka příliš hustá.
- Přidejte marinované kuřecí maso a restujte ho dozlatova.
- Po dokončení podávejte s vařenou rýží nebo naan chlebem.