4. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte rozmanitý veganský recept s těstovinami? Zkuste naši lahodnou veganskou těstovinovou nádobu plnou výživných ingrediencí. Toto chutné jídlo nabízí kombinaci zdravých těstovin, čerstvé zeleniny a aromatických bylinek, které se spolu perfektně doplňují. Již jediný pohled na tento pokrm Vás zaručeně nadchne. S naším jednoduchým receptem a několika jednoduše dostupnými surovinami, si rychle připravíte chutné a vyvážené veganské jídlo, které ocení celá rodina. Vyzkoušejte naši rozmanitou veganskou těstovinovou nádobu a nechte se unést její jedinečnou kombinací chutí a vůní.
Suroviny
- 250 g veganských těstovin
- 1 cibule, nakrájená na tenká kolečka
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nakrájená na nudličky
- 1 cuketa, nakrájená na nudličky
- 100 g žampionů, nakrájených na plátky
- 100 g cherry rajčátek, rozpůlených
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušené bazalky
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Poté je sceďte a nechte stranou.
- Na rozpáleném olivovém oleji orestujte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte papriku, cuketu, žampiony a smažte je po dobu 5 minut, nebo dokud nezměknou.
- Přidejte cherry rajčátka a nechte je prohřát.
- Přidejte uvařené těstoviny a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
- Každým lžící oregana a bazalky opepřete a osolte podle chuti.
- Pokud je příliš suché, přidejte lžíci vody z vaření těstovin.
- Hřejte směs po dobu 2 minut, nebo dokud není plně prohřátá.
- Servírujte a ozdobte bylinkami podle chuti.