29. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
Rizzoto s parmazánem a houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte⁢ náš lahodný⁢ recept na rizoto s parmazánem a houbami. Tato italská specialita je plná bohatých ‍a přitom jemných chutí.​ Kombinace plnotučného parmazánu a čerstvých hub⁤ vytváří neodolatelné aroma, které Vás rozproudí smysly. Připravit toto chutné jídlo je rychlé a snadné, takže se⁤ můžete těšit na dokonalý gastronomický zážitek. Vyzkoušejte náš recept na rizoto s parmazánem ⁢a houbami ještě dnes ‌a překvapte své blízké skvělým jídlem‍ plným mlsání!

Suroviny

  • 200 g rýže na rizoto
  • 500 ⁤ml zeleninového vývaru
  • 200 g hub (např. žampiony)
  • 1⁣ cibule
  • 2​ stroužky ⁣česneku
  • 100 g parmazánu
  • 50 ​g ⁢másla
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na pánvi‍ rozehřejte olivový ⁣olej a přidejte nadrobno​ nakrájenou cibuli a česnek. Osolte a opepřete⁤ podle chuti.
  2. Přidejte⁢ nakrájené⁤ houby a smažte je do měkka.
  3. V hrnci si připravte vývar a nechte jej⁣ povařit.
  4. Přidejte rýži na pánvi​ k houbám a promíchejte. Smažte asi 2 ‍minuty, dokud rýže neproskloví.
  5. Za stálého míchání postupně přilévejte ‍vývar lžíci po lžíci, jakmile rýže vstřebá předchozí vývar.
  6. Pokračujte v přidávání ⁣vývaru a míchání asi 20 ​minut, než⁢ rýže dostane⁣ krémovou konzistenci.
  7. Přidejte nastrouhaný parmazán a máslo a opatrně‌ promíchejte.⁤ Osolte ⁣a⁤ opepřete‌ podle ⁤chuti.
  8. Rizzoto podávejte ihned, ⁣můžete jej posypat ⁣nadrobno ‌nastrouhaným ⁢parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *