1. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Rižový salát s vínovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Rižový salát s vínovou omáčkou je jednoduchý a chutný recept, který vás okouzlí svou lahodnou kombinací chutí. Kombinuje svěží zeleninu, dochucenou vínovou omáčkou a náplň z křupavého rýže. Tento salát je ideální jako předkrm nebo jako hlavní jídlo pro vegetariány. S jeho přípravou si poradíte snadno a rychle. Pokud hledáte nový a originální salát, pak je tento recept tou správnou volbou. Užijte si tento osvěžující rižový salát s vínovou omáčkou plný chutných a zdravých ingrediencí.

Suroviny:

  • 200 g rýže
  • 200 g šunkového salámu
  • 100 g kyselých okurek
  • 100 g hrášku
  • 2 větší papriky
  • 1 cibule
  • 1/2 hrnku červeného vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu, nechte vychladnout.
  2. Šunkový salám nakrájejte na malé kostky.
  3. Kyselé okurky nakrájejte na kolečka.
  4. Papriky a cibuli nakrájejte na menší kousky.
  5. V hrnci smíchejte červené víno, olivový olej, sůl a pepř. Za stálého míchání nechte základ omáčky zahřát.
  6. Do mísy smíchejte uvařenou rýži, šunkový salám, kyselé okurky, papriky, cibuli a hrášek.
  7. Zahřátou vínovou omáčkou zalijte směs v míse a důkladně promíchejte.
  8. Salát nechte chladit v lednici alespoň 1 hodinu, než se všechny chutě spojí.
  9. Po vychlazení můžete podávat a ozdobit čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *