10. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizotto s hřiby a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Chutné rizotto s hřiby a šafránem je lahodná kombinace krémové rýže, aromatických hřibů a luxusního šafránu. Vyzkoušejte tento recept plný bohatých chutí a postupujte krok za krokem, abyste dosáhli dokonalého výsledku. Vaše chuťové buňky budou nadšené!

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 200g čerstvých hřibů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300ml zeleninového vývaru
  • Šafránová vlákna
  • 100ml bílého vína
  • 50g másla
  • 50g parmazánu
  • Olivový olej, sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené hřiby a dusíme, dokud nezmenší svůj objem a nevypustí vodu.
  3. Do hrnce s hřiby přidáme rýži a restujeme ji, dokud se neprožene.
  4. Po zalití vínem necháme vyvařit a poté postupně přiléváme zeleninový vývar, tak aby byla rýže vždy ponořená.
  5. Na závěr přidáme šafrán, máslo a parmazán a dochutíme solí a pepřem.
  6. Rizotto necháme chvilku odpočinout pod pokličkou a pak můžeme podávat posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *