28. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizotto s hřiby a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš lahodný recept na rizotto s hřiby a parmazánem. Tato italská klasika přináší spolehlivou chuťovou kombinaci aromatických hřibů a lahodného parmazánu. Skvělá volba pro milovníky rizotta i hřibů! Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělou večeři plnou chuti.

Suroviny

  • 200g rýže na rizotto
  • 500g hříbky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g parmazán
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • sůl a pepř
  • čerstvý petržel

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené hříbky a restujte je, dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži a za stálého míchání restujte, dokud rýže nezačne sklovatět.
  4. Postupně přilévejte horký zeleninový vývar do rýže a vařte rizotto do měkka.
  5. Přidejte na kostičky nahrubo nastrouhaný parmazán a promíchejte, až se parmazán rozpustí.
  6. Podle chuti osolte a opepřete, ozdobte nasekanou petrželí a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *