28. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na rizotto s hřiby a parmazánem. Tato italská klasika přináší spolehlivou chuťovou kombinaci aromatických hřibů a lahodného parmazánu. Skvělá volba pro milovníky rizotta i hřibů! Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělou večeři plnou chuti.
Suroviny
- 200g rýže na rizotto
- 500g hříbky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g parmazán
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1,5 l zeleninového vývaru
- sůl a pepř
- čerstvý petržel
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a restujte je, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a za stálého míchání restujte, dokud rýže nezačne sklovatět.
- Postupně přilévejte horký zeleninový vývar do rýže a vařte rizotto do měkka.
- Přidejte na kostičky nahrubo nastrouhaný parmazán a promíchejte, až se parmazán rozpustí.
- Podle chuti osolte a opepřete, ozdobte nasekanou petrželí a podávejte.