1. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné rizotto s hříbky a šafránem, které vás okouzlí svou bohatou chutí a jemně aromatickým aroma. Skvělá kombinace krémové rýže, plnotučného sýra a lahodných hříbků s ušlechtilou příměsí šafránu vytvoří jedinečnou gastronomickou zkušenost. Ideální volba pro milovníky italské kuchyně, kteří si chtějí dopřát luxusní gastronomický zážitek přímo doma. S tímto receptem si jistě získáte srdce vašich blízkých a svých chuťových pohárků. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 200g rýže na rizotto
- 200g čerstvých nebo sušených hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 0,5g šafránu
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 l vývaru
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka k podávání
Postup
- 1. Pokud používáte sušené hříbky, namočte je do teplé vody a nechte asi 20 minut nabobtnat.
- 2. Na pánvi rozpalte máslo a olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- 3. Přidejte pokrájené hříbky a smažte je dozlatova.
- 4. Přidejte šafrán a rýži a smažte asi 2 minuty, až se rýže zaskloví.
- 5. Postupně zalévejte vývarem a za občasného míchání vařte rizotto do měkka (asi 18-20 minut).
- 6. Podle chuti osolte a opepřete.
- 7. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.