17. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizotto s houbami a šafránem, které svým jemným aroma okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept je ideální kombinací krémové rýže, aromatických hub a luxusního šafránu. Vyzkoušejte ho dnes a nechte se unést jedinečnou chuťovou symfonií.
Suroviny
- 250g rýže arborio
- 200g hub (klouzek, žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 150ml bílého vína
- 750ml zeleninového vývaru
- Šafránové vlákno
- Sůl, pepř
- Parmazán (opcionální)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené houby a restujte, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a restujte, dokud se nezezlátne.
- Zalijte vínem a nechte vypařit.
- Postupně přilévejte horký zeleninový vývar, aby se rýže postupně vařila a absorbovala tekutinu.
- Přidejte šafránové vlákno a promíchejte.
- V případě potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Pokud chcete, přidejte nastrouhaný parmazán a promíchejte.
- Rizotto podávejte teplé posypané parmezánem a čerstvým bylinkami.