17. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizotto s houbami a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizotto s houbami a šafránem, které svým jemným aroma okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept je ideální kombinací krémové rýže, aromatických hub a luxusního šafránu. Vyzkoušejte ho dnes a nechte se unést jedinečnou chuťovou symfonií.

Suroviny

  • 250g rýže arborio
  • 200g hub (klouzek, žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 150ml bílého vína
  • 750ml zeleninového vývaru
  • Šafránové vlákno
  • Sůl, pepř
  • Parmazán (opcionální)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené houby a restujte, dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži a restujte, dokud se nezezlátne.
  4. Zalijte vínem a nechte vypařit.
  5. Postupně přilévejte horký zeleninový vývar, aby se rýže postupně vařila a absorbovala tekutinu.
  6. Přidejte šafránové vlákno a promíchejte.
  7. V případě potřeby dochuťte solí a pepřem.
  8. Pokud chcete, přidejte nastrouhaný parmazán a promíchejte.
  9. Rizotto podávejte teplé posypané parmezánem a čerstvým bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *