27. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Jednoduchý recept na lahodné rizotto s houbami a česnekem, který vás okouzlí svou bohatou chutí a krémovou konzistencí. Skvělá volba pro všechny milovníky italské kuchyně! Připravte si toto lahodné jídlo doma a užijte si ho s celou rodinou. Zaručeně vás nadchne!
Suroviny:
- 200g Arborio rýže
- 200g čerstvých hub (např. žampiony)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce bílého vína
- 500ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř, čerstvá petrželka
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Smažte dozlatova.
- Přidejte nakrájené houby a restujte, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a orestujte ji, dokud není sklenutá.
- Zalijte víno a nechte vypařit.
- Postupně přilévejte horký vývar a vařte na mírném ohni za občasného míchání asi 18-20 minut, dokud rýže není měkká a krémová.
- Přidejte máslo a petrželku, promíchejte a pokud chcete, můžete přidat i trochu strouhaného parmezánu.
- Po dochucení solí a pepřem můžete rizotto podávat. Dobrou chuť!