27. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizotto s houbami a česnekem
zdroj: Recepty 24/7

Jednoduchý recept na lahodné rizotto s houbami a česnekem, který vás okouzlí svou bohatou chutí a krémovou konzistencí. Skvělá volba pro všechny milovníky italské kuchyně! Připravte si toto lahodné jídlo doma a užijte si ho s celou rodinou. Zaručeně vás nadchne!

Suroviny:

  • 200g Arborio rýže
  • 200g čerstvých hub (např. žampiony)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce bílého vína
  • 500ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, čerstvá petrželka

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Smažte dozlatova.
  2. Přidejte nakrájené houby a restujte, dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži a orestujte ji, dokud není sklenutá.
  4. Zalijte víno a nechte vypařit.
  5. Postupně přilévejte horký vývar a vařte na mírném ohni za občasného míchání asi 18-20 minut, dokud rýže není měkká a krémová.
  6. Přidejte máslo a petrželku, promíchejte a pokud chcete, můžete přidat i trochu strouhaného parmezánu.
  7. Po dochucení solí a pepřem můžete rizotto podávat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *