8. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizotto s houbami a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na rizotto s houbami a bazalkou? Podívejte se na náš jednoduchý a lahodný recept plný chutí! S jemným rizottem, aromatickými houbami a osvěžující bazalkou si pochutnáte na skvělé kombinaci chutí. Vyzkoušejte to ještě dnes a uvidíte, jak vás tento lahodný pokrm oslní!

Suroviny:

  • 250 g rýže na rizotto
  • 200 g hub (šampiňony, žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl, pepř
  • parmezán (opcionálně)

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájené houby a restujeme, dokud nezměknou.
  3. Přidáme rýži a promícháme, než se začne lehce sklovat.
  4. Postupně přidáváme horký zeleninový vývar a za stálého míchání vaříme, dokud rýže nepohlcuje veškerou tekutinu.
  5. Před koncem vaření přidáme nasekanou bazalku a dochutíme solí a pepřem.
  6. Podáváme posypané strouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *