4. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizotto al limone s krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ‍lahodné rizotto al limone s ‍krevetami, které se vám​ bude jistě ‍líbit.⁢ Tento recept přináší osvěžující kombinaci citronu a mořských plodů, která váš​ jídelníček okoření.⁣ S ​námi⁢ bude vaření snadné a rychlé, ​tak si připravte ingredience a pusťte‌ se do vaření!

Suroviny

  • 250 g arborio rýže
  • 500 ‍g ‌krevet
  • 1 bio citrón
  • 1 cibule
  • 2 ⁢strúčiky cesnaku
  • 1 liter ​zeleninového vývaru
  • 100 ‍ml bílého vína
  • strouhaný Parmezán
  • čerstvý‍ petržel
  • sůl,‌ pepř,​ olivový olej

Postup

  1. Nejprve si oloupejte ​a nakrájejte ‍cibuli a cesnak. Krevety očistěte ⁤a zbavte ‌je kouře.
  2. Na pánvi⁤ rozpalte olivový olej a osmahněte na něm⁣ cibuli a cesnak.
  3. Přidejte rýži a nechte ji chvíli opékat, dokud nebude sklovitá.
  4. Zalijte bílým vínem a⁢ nechte vypařit. Postupně přilévejte horký vývar a vařte rizoto ‍do měkka.
  5. Přidejte nastrouhanou⁤ kůru a šťávu z citrónu a promíchejte. Přidejte na kostky‌ nakrájená prstěná ⁤the čerstvého petrželu.
  6. Na druhé ‍pánvi osmahněte krevety a dochuťte je solí a pepřem.
  7. Hotové rizoto podávejte s krevetami a posypte⁤ strouhaným Parmezánem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *