4. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizotto al limone s krevetami, které se vám bude jistě líbit. Tento recept přináší osvěžující kombinaci citronu a mořských plodů, která váš jídelníček okoření. S námi bude vaření snadné a rychlé, tak si připravte ingredience a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 250 g arborio rýže
- 500 g krevet
- 1 bio citrón
- 1 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- strouhaný Parmezán
- čerstvý petržel
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli a cesnak. Krevety očistěte a zbavte je kouře.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a cesnak.
- Přidejte rýži a nechte ji chvíli opékat, dokud nebude sklovitá.
- Zalijte bílým vínem a nechte vypařit. Postupně přilévejte horký vývar a vařte rizoto do měkka.
- Přidejte nastrouhanou kůru a šťávu z citrónu a promíchejte. Přidejte na kostky nakrájená prstěná the čerstvého petrželu.
- Na druhé pánvi osmahněte krevety a dochuťte je solí a pepřem.
- Hotové rizoto podávejte s krevetami a posypte strouhaným Parmezánem. Dobrou chuť!