8. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto se žampiony a sýrem, které vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně i vyznavače vegetariánské stravy. S námi se naučíte, jak doma snadno připravit toto lahodné jídlo plné lahodných chutí a vůní. Zaručeně si ho zamilujete na první kousnutí!
Suroviny
- 200 g rýže na rizoto
- 400 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g tvrdého sýra
- 1 l zeleninového vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony a restujeme, dokud nezměknou.
- Přidáme rýži a promícháme, než se rýže začne lehce sklovatět.
- Postupně přiléváme horký zeleninový vývar a vaříme za častého míchání, dokud rýže nezměkne a neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Přisolíme a opepříme podle chuti.
- Přidáme nastrouhaný sýr a promícháme, dokud se sýr nerozpustí a vznikne krémová konzistence.
- Rizoto necháme chvíli odstát a podáváme posypané nasekanou petrželkou.