3. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodné rizoto se žampiony a sýrem díky našemu jednoduchému receptu. Tento pokrm je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd či večeři. Zkusit ho určitě stojí za to!
Suroviny
- 300g rýže arborio
- 400g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g tvrdého sýra (např. parmezán)
- 700ml zeleninového vývaru
- 50g másla
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Žampiony oceníme a nakrájíme na plátky, cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme.
- V hrnci rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem.
- Přidáme rýži a necháme ji osmahnout, dokud se nestane skleněnou.
- Postupně přiléváme vývar a stále mícháme, aby se rýže nepřipálila.
- Zatímco se rýže vaří, na pánvi orestujeme žampiony na másle.
- Když je rýže uvařená a má krémovitou konzistenci, vmícháme do ní žampiony a nastrouhaný sýr.
- Případně můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti.
Tímto receptem získáte lahodné rizoto se žampiony a sýrem, které můžete posypat nasekanou petrželkou nebo zdobit dalším strouhaným sýrem. Dobarvěte podle své chuti a můžete podávat jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu.