3. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto se žampiony a sýrem.
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodné rizoto se žampiony a sýrem díky našemu jednoduchému receptu. Tento pokrm je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd či večeři. Zkusit ho určitě stojí za to!

Suroviny

  • 300g rýže arborio
  • 400g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g tvrdého sýra (např. parmezán)
  • 700ml zeleninového vývaru
  • 50g másla
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Žampiony oceníme a nakrájíme na plátky, cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme.
  2. V hrnci rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem.
  3. Přidáme rýži a necháme ji osmahnout, dokud se nestane skleněnou.
  4. Postupně přiléváme vývar a stále mícháme, aby se rýže nepřipálila.
  5. Zatímco se rýže vaří, na pánvi orestujeme žampiony na másle.
  6. Když je rýže uvařená a má krémovitou konzistenci, vmícháme do ní žampiony a nastrouhaný sýr.
  7. Případně můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti.

Tímto receptem získáte lahodné rizoto se žampiony a sýrem, které můžete posypat nasekanou petrželkou nebo zdobit dalším strouhaným sýrem. Dobarvěte podle své chuti a můžete podávat jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *