29. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto se žampiony a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto se žampiony a šafránem, které vaše chuťové buňky rozhodně potěší. Tento recept je snadný na přípravu a skvěle chutná. Ideální pokrm pro milovníky italské kuchyně!

Suroviny

  • 200 g rýže arborio
  • 200 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 0,5 g šafránu
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g parmského sýra
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi si osmažíme na olivovém oleji nakrájenou cibuli, česnek a nakrájené žampiony.
  2. Přidáme rýži a necháme ji osmahnout.
  3. Postupně přiléváme bílé víno a vývar, za stálého míchání vaříme asi 18 minut.
  4. Přidáme šafrán a podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Hotové rizoto posypeme nastrouhaným parmským sýrem a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *