4. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné rizoto se žampiony a parmezánem. Tato jednoduchá a chutná pokrm zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Suroviny jsou snadno dostupné a příprava trvá jen pár minut. Nechte se unést touto lahůdkou plnou italského kouzla!
Suroviny
- 200g rýže na rizoto
- 200g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml zeleninového vývaru
- 50g nasekaného parmezánu
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony a restujeme do změknutí.
- Přidáme rýži a mícháme, dokud není skleněná a prosvícená.
- Postupně přiléváme horký vývar a za občasného míchání vaříme cca 18-20 minut, dokud rýže není měkká.
- Nakonec vmícháme nasekaný petržel, parmezán a dochutíme solí a pepřem podle chuti.