12. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto se žampiony a parmazánem. Tento recept je jednoduchý a rychlý, ale zároveň plný bohatých chutí. Skvělá kombinace houbového aroma a nasládlé chuti parmazánu jistě potěší vaše chuťové buňky. Naučte se připravit dokonalé rizoto díky našemu receptu!
Suroviny
- 250g arborio rýže
- 200g čerstvých žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 700ml zeleninového vývaru
- 100ml smetany ke šlehání
- 50g parmazánu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli.
- Přidejte na tenké plátky nakrájené žampiony a prolisovaný česnek a restujte, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a za stálého míchání restujte, dokud rýže neprosvítí.
- Přilijte vývar po malých dávkách a neustále míchejte, dokud se vše nevstřebá.
- Přidejte smetanu ke šlehání a nastrouhaný parmazán, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Hotové rizoto podávejte posypané posekanou petrželkou a dalším parmazánem. Dobrou chuť!