12. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto se žampiony a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto se žampiony a parmazánem. Tento recept je jednoduchý a rychlý, ale zároveň plný bohatých chutí. Skvělá kombinace houbového aroma a nasládlé chuti parmazánu jistě potěší vaše chuťové buňky. Naučte se připravit dokonalé rizoto díky našemu receptu!

Suroviny

  • 250g arborio rýže
  • 200g čerstvých žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 700ml zeleninového vývaru
  • 100ml smetany ke šlehání
  • 50g parmazánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte na tenké plátky nakrájené žampiony a prolisovaný česnek a restujte, dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži a za stálého míchání restujte, dokud rýže neprosvítí.
  4. Přilijte vývar po malých dávkách a neustále míchejte, dokud se vše nevstřebá.
  5. Přidejte smetanu ke šlehání a nastrouhaný parmazán, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  6. Hotové rizoto podávejte posypané posekanou petrželkou a dalším parmazánem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *