12. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto se sušenými rajčaty a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto se sušenými rajčaty a bazalkou, které vaše chuťové buňky okouzlí jedinečnou kombinací sladkých rajčat a aromatické bazalky. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky italské kuchyně a rychle připravenou lahůdku, která potěší celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem, abyste si mohli vychutnat toto skvělé jídlo i vy!

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g sušených rajčat
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • Čerstvá bazalka
  • Olivový olej
  • Mletý černý pepř
  • Sůl
  • Parmazán (volitelně)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme arborio rýži a restujeme, dokud rýže není sklenutá.
  3. Přilijeme víno a necháme vypařit alkohol.
  4. Postupně přiléváme horký zeleninový vývar a vaříme za občasného míchání, dokud není rýže měkká.
  5. Přidáme nakrájená sušená rajčata a na jemno nasekanou bazalku.
  6. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Pokud máme rádi sýr, můžeme přidat parmazán a promíchat.
  8. Rizoto podáváme horké, ozdobené lístkem čerstvé bazalky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *