16. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto se šunkou a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto se šunkou a hráškem, které vás okouzlí jednoduchou přípravou a bohatou chutí. Tento recept je ideální pro všechny milovníky tradiční italské kuchyně a skvěle se hodí jako hlavní jídlo nebo příloha. Neotřelá kombinace šunky a hrášku dodá rizotu pikantní charakter a jistě si ji zamilujete na první skus. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si tento lahodný pokrm už dnes!

Suroviny

  • 250g rýže na rizoto
  • 100g uzené šunky
  • 100g hrášku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 50g strouhaného parmezánu
  • soľ, čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme nakrájenou uzenou šunku a hrášek a restujeme asi 5 minut.
  3. Přidáme rýži a necháme chvíli restovat, dokud rýže neprosvítí, za stálého míchání.
  4. Postupně přiléváme zeleninový vývar, aby rýže postupně vstřebávala tekutinu.
  5. Vaříme rizoto do měkkého stavu, asi 15-20 minut.
  6. Přidáme strouhaný parmezán, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  7. Podáváme posypané nasekanou petrželkou a dalším strouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *