16. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto se šunkou a hráškem, které vás okouzlí jednoduchou přípravou a bohatou chutí. Tento recept je ideální pro všechny milovníky tradiční italské kuchyně a skvěle se hodí jako hlavní jídlo nebo příloha. Neotřelá kombinace šunky a hrášku dodá rizotu pikantní charakter a jistě si ji zamilujete na první skus. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si tento lahodný pokrm už dnes!
Suroviny
- 250g rýže na rizoto
- 100g uzené šunky
- 100g hrášku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml zeleninového vývaru
- 50g strouhaného parmezánu
- soľ, čerstvě mletý pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme nakrájenou uzenou šunku a hrášek a restujeme asi 5 minut.
- Přidáme rýži a necháme chvíli restovat, dokud rýže neprosvítí, za stálého míchání.
- Postupně přiléváme zeleninový vývar, aby rýže postupně vstřebávala tekutinu.
- Vaříme rizoto do měkkého stavu, asi 15-20 minut.
- Přidáme strouhaný parmezán, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme posypané nasekanou petrželkou a dalším strouhaným parmezánem.