7. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto se šťavou z limetky
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept na rizoto se svěží a osvěžující šťávou z limetky. Vychutnejte si lahodné a aromatické rizoto, které vás okouzlí svým exotickým a citrusovým aroma. Jemná kyselost limetky dodá pokrmu zvláštní chuťový zážitek. Vyzkoušejte tento recept a okořeňte svůj večeři něčím novým a neobvyklým!

Suroviny:

  • 250g arborio rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 limetka
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g másla
  • 50g parmazánu
  • Čerstvá nasekaná petrželka
  • Sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme cibuli a česnek na másle, přidáme rýži a promícháme, než rýže začne sklovatět.
  2. Postupně přiléváme vývar a víno, neustále mícháme a necháváme vždy vstřebat.
  3. Když je rýže měkká a šťavnatá, zahustíme ji nastrouhaným parmazánem a limetkovou šťávou.
  4. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.
  5. Rizoto podáváme horké s čerstvě nastrouhaným parmazánem

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *