7. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na rizoto se svěží a osvěžující šťávou z limetky. Vychutnejte si lahodné a aromatické rizoto, které vás okouzlí svým exotickým a citrusovým aroma. Jemná kyselost limetky dodá pokrmu zvláštní chuťový zážitek. Vyzkoušejte tento recept a okořeňte svůj večeři něčím novým a neobvyklým!
Suroviny:
- 250g arborio rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 limetka
- 500ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- 50g parmazánu
- Čerstvá nasekaná petrželka
- Sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi osmahneme cibuli a česnek na másle, přidáme rýži a promícháme, než rýže začne sklovatět.
- Postupně přiléváme vývar a víno, neustále mícháme a necháváme vždy vstřebat.
- Když je rýže měkká a šťavnatá, zahustíme ji nastrouhaným parmazánem a limetkovou šťávou.
- Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.
- Rizoto podáváme horké s čerstvě nastrouhaným parmazánem