28. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto se šťavnatými rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte naši lahodnou recepturu na rizoto se šťavnatými rajčaty, která vám rozhodně zvedne náladu! Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro každou příležitost. Čerstvé ingredience a pikantní koření společně vytvářejí dokonalou kombinaci chutí. Neodolatelná chuť rizota se šťavnatými rajčaty vás jistě nadchne! Sbalte své chuťové buňky na nezapomenutelnou cestu plnou lahodných zážitků. S naším receptem na rizoto se šťavnatými rajčaty se stanete nejlepším kuchařem vaší domácnosti. Získejte pochvalu a obdiv svých blízkých díky tomuto jedinečnému pokrmu!

Suroviny:

  • 250 g rýže na rizoto
  • 4 velká rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • čerstvé bylinky (bazalka, petrželka)
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • parmezán (volitelně)

Postup:

  1. Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a vaříme asi 10 minut.
  3. Přidáme rýži a vaříme dalších 5 minut.
  4. Postupně přiléváme vývar a víno a vaříme do měkka.
  5. Přidáme nasekané bylinky a dochutíme solí a pepřem.
  6. Podáváme posypané parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *