28. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte naši lahodnou recepturu na rizoto se šťavnatými rajčaty, která vám rozhodně zvedne náladu! Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro každou příležitost. Čerstvé ingredience a pikantní koření společně vytvářejí dokonalou kombinaci chutí. Neodolatelná chuť rizota se šťavnatými rajčaty vás jistě nadchne! Sbalte své chuťové buňky na nezapomenutelnou cestu plnou lahodných zážitků. S naším receptem na rizoto se šťavnatými rajčaty se stanete nejlepším kuchařem vaší domácnosti. Získejte pochvalu a obdiv svých blízkých díky tomuto jedinečnému pokrmu!
Suroviny:
- 250 g rýže na rizoto
- 4 velká rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- čerstvé bylinky (bazalka, petrželka)
- sůl, pepř
- olivový olej
- parmezán (volitelně)
Postup:
- Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a vaříme asi 10 minut.
- Přidáme rýži a vaříme dalších 5 minut.
- Postupně přiléváme vývar a víno a vaříme do měkka.
- Přidáme nasekané bylinky a dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme posypané parmezánem.