17. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto se špenátem a ricottou. Tento jednoduchý recept kombinuje krémovou rizoto s čerstvým špenátem a jemnou ricottou, která dodává jídlu bohatou chuť. Ideální volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři! Suroviny:
- 200g rýže na rizoto
- 200g čerstvého špenátu
- 100g ricotty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500ml zeleninového vývaru
- 50ml bílého vína
- olivový olej
- sůl, pepř
- parmezán (na posypání)
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte rýži a restujte, dokud není skleněná.
- Přilijte víno a nechte vypařit.
- Postupně přilévejte horký vývar a vařte rizoto do měkka.
- V polovině vaření přidejte nasekaný špenát a nechte chvíli provařit.
- Nakonec vmíchejte ricottu a dochuťte solí a pepřem.
- Před podáváním posypte strouhaným parmezánem.