18. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodné rizoto se špenátem a ricottou díky našemu snadnému receptu. Křehká rýže se směsí špenátu a krémové ricotty vytvoří dokonalou kombinaci chutí. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 1 hrnek arborio rýže
- 2 hrnky vývaru
- 1 šalotka nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 200g čerstvého špenátu
- 150g ricotty
- 1/2 hrnku bílého vína
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou šalotku a česnek dozlatova.
- Přidáme rýži a necháme ji chvíli restovat, dokud neprosklovatí.
- Postupně zalijeme vínem a vývarem a necháme vařit do změknutí rýže, občas promícháváme.
- Přidáme nasekaný špenát a vaříme, dokud se nezměkne.
- Přidáme ricottu, promícháme a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- Po chvilce pod pokličkou necháme odstát a pak podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.