24. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Rizoto se špenátem a parmezánem je lahodné italské jídlo plné chuti a aromatu. V této receptuře s lahodnými ingrediencemi a jednoduchým postupem si tento pokrm připravíte snadno doma. Vychutnejte si šťavnaté rizoto s křupavými kousky špenátu a bohatou příchutí parmezánu. Tento recept jistě zaujme každého milovníka italské kuchyně.
Suroviny
- 200g rýže na rizoto
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g čerstvého špenátu
- 50g nastrouhaného parmazánu
- 1 l zeleninového vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud z nich nevypaří pára.
- Přidáme rýži a necháme ji krátce osmahnout, aby se slupka rýže natáhla a neprovařila se příliš rychle.
- Po chvíli postupně přilijeme zeleninový vývar a vaříme za občasného míchání do doby, než je rýže měkká.
- Přidáme nastrouhaný parmezán a omytý a nasekaný špenát a promícháme, než se špenát zcela srazí.
- Hotové rizoto dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Servírujeme se špetkou čerstvě nastrouhaného parmazánu. Dobrou chuť!