24. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto se špenátem a parmezánem
zdroj: Recepty 24/7

Rizoto se špenátem a parmezánem je lahodné italské jídlo plné chuti a aromatu. V této receptuře s lahodnými ingrediencemi a jednoduchým postupem si tento pokrm připravíte snadno doma. Vychutnejte si šťavnaté rizoto s křupavými kousky špenátu a bohatou příchutí parmezánu. Tento recept jistě zaujme každého milovníka italské kuchyně.

Suroviny

  • 200g rýže na rizoto
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200g čerstvého špenátu
  • 50g nastrouhaného parmazánu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud z nich nevypaří pára.
  2. Přidáme rýži a necháme ji krátce osmahnout, aby se slupka rýže natáhla a neprovařila se příliš rychle.
  3. Po chvíli postupně přilijeme zeleninový vývar a vaříme za občasného míchání do doby, než je rýže měkká.
  4. Přidáme nastrouhaný parmezán a omytý a nasekaný špenát a promícháme, než se špenát zcela srazí.
  5. Hotové rizoto dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Servírujeme se špetkou čerstvě nastrouhaného parmazánu. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *