13. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto se špenátem a houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyvařte si lahodné rizoto se špenátem a houbami podle tohoto jednoduchého receptu. Kombinace krémové rýže s čerstvým špenátem a aromatickými houbami vytvoří dokonalou chuťovou symfonii, která potěší každého milovníka italské kuchyně. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a pozvěte své blízké na skvělou hostinu plnou chutí.

Suroviny

  • 250g rýže na rizoto
  • 200g hříbků
  • 200g špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 100g parmazánu
  • sůl, pepř, oregáno

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme očištěné a nakrájené houby a dusíme do měkka.
  3. Přidáme rýži a restujeme dozlatova.
  4. Zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit.
  5. Postupně podléváme zeleninovým vývarem a neustále mícháme, aby se rýže nespálila.
  6. Když je rýže měkká, přidáme na drobno nasekaný špenát a promícháme, necháme krátce provařit.
  7. Přidáme nastrouhaný parmazán a dochutíme solí, pepřem a oregánem.
  8. Servírujeme posypané parmazánem a načerstvěným petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *