25. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné rizoto se smaženými krevetami, které vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Smažené krevety dodají tomuto tradičnímu italskému pokrmu neodolatelnou chuť a jemnou křupavost. Připravte si tento lahodný pokrm doma a užijte si ho jako skvělou večeři pro celou rodinu!
Suroviny:
- 250 g rýže na rizoto
- 400 g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 ml vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50 g másla
- olivový olej
- sůl, pepř, čerstvá petrželka
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olej a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme rýži na rizoto a krátce restujeme, dokud se zrna nezačnou lehce prosklovat.
- Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit.
- Postupně přiléváme horký vývar a vaříme, dokud rýže nenasaje všechnu tekutinu a není měkká.
- Mezitím na jiné pánvi osmahnete olivovým olejem krevety, osolíte, opepříte a přidáte nasekanou petrželku.
- Když je rýže hotová, vmícháme do ní máslo a krevety.
- Podáváme posypané nasekanou petrželkou a můžeme přidat trochu citronu pro osvěžení.