25. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto se smaženými krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné rizoto se smaženými krevetami, které vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Smažené krevety dodají tomuto tradičnímu italskému pokrmu neodolatelnou chuť a jemnou křupavost. Připravte si tento lahodný pokrm doma a užijte si ho jako skvělou večeři pro celou rodinu!

Suroviny:

  • 250 g rýže na rizoto
  • 400 g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g másla
  • olivový olej
  • sůl, pepř, čerstvá petrželka

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olej a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme rýži na rizoto a krátce restujeme, dokud se zrna nezačnou lehce prosklovat.
  3. Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit.
  4. Postupně přiléváme horký vývar a vaříme, dokud rýže nenasaje všechnu tekutinu a není měkká.
  5. Mezitím na jiné pánvi osmahnete olivovým olejem krevety, osolíte, opepříte a přidáte nasekanou petrželku.
  6. Když je rýže hotová, vmícháme do ní máslo a krevety.
  7. Podáváme posypané nasekanou petrželkou a můžeme přidat trochu citronu pro osvěžení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *