5. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto se šafránem a houbami
zdroj: Recepty 24/7

Rizoto se šafránem a houbami je lahodný a bohatý pokrm, který spojuje jemnost rýže, intenzitu šafránu a chutnost hub. Tato italská specialita je snadno připravitelná a zaslouží si být na vašem jídelníčku. V tomto receptu najdete podrobný postup, jak připravit dokonalé rizoto, které okouzlí vaše chuťové buňky. Vynikající kombinace ingrediencí vám zajistí nezapomenutelnou gastronomickou zkušenost. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento rafinovaný rizoto se šafránem a houbami ještě dnes!

Suroviny:

  • 250 g rýže na rizoto
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané na jemno
  • 200 g hub, nakrájených na plátky
  • 1 lžička šafránu
  • 60 g parmazánu, nastrouhaného
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hrnci si zahřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidáme nastrouhaný šafrán a promícháme, necháme chvilku povlávat.
  3. Přidáme rýži a mícháme, dokud se neobejme olejem a lehce zesklovatí.
  4. Po částech přiléváme horký zeleninový vývar a za stálého míchání vaříme, dokud se rýže neprovaří do měkka (asi 20 minut).
  5. Mezitím si na pánvi osmahneme nakrájené houby na olivovém oleji dozlatova.
  6. Pokud je rýže hotová, přidáme osmažené houby a parmazán.
  7. Dobře promícháme, dochutíme solí a pepřem, a podáváme ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *