7. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto se šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a aromatičtí rizoto se šafránem je dokonalým pokrmem pro milovníky italské kuchyně. S hustou konzistencí a bohatou žlutou barvou, tento recept v sobě spojuje kvalitní arborio rýži s lahodným šafránem. Přidejte několik dalších přísad, jako je cibule, bílé víno, vývar a parmazán, a vytvořte vyváženou a dokonale ochucenou přílohu. Rizoto se šafránem je skvělá volba pro slavnostní večeře nebo speciální příležitosti.

Rizoto se šafránem

Suroviny:

  • 200 g rýže Arborio
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 100 g parmazánu
  • 1 lžička šafránu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme na kostky nakrájený česnek a krátce restujeme, dokud nezačne vonět.
  3. Přidáme rýži a promícháme tak, aby byla rýže obalena olejem.
  4. Přilijeme bílé víno a necháme ho zevaporovat.
  5. Postupně přiléváme zeleninový vývar po malých porcích. Při každém přilévání promícháme a počkáme, až vývar přijme rýže.
  6. V mezičase rozpusťte šafrán ve dvou lžících horké vody a přidejte ho do rýže. Důkladně promíchejte.
  7. Přidáme nastrouhaný parmazán, promícháme a necháme dojít rýži. Osolíme a opepříme dle chuti.
  8. Rizoto podáváme ihned, nejlépe posypané čerstvým mletým pepřem a ozdobené petrželkou či kousky parmazánu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *