17. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto se houbami a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto se houbami a šafránem – recept, který vaše chuťové buňky jistě potěší! Kombinace plná chuti, která se vám nejspíš zamluví. S naším krok za krokem receptem budete mít dokonalé rizoto za chvíli hotové. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 200g čerstvých hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500ml zeleninového vývaru
  • čerstvě nastrouhaný parmazán
  • šafránové vlákno
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte máslo a olej a osmahněte na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené houby a restujte, dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži a restujte, dokud nebude skleněná.
  4. Postupně přilévejte vývar a za občasného míchání vařte, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
  5. Nakonec přidejte šafránová vlákna a promíchejte. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  6. Servírujte posypané nasekanou petrželkou a parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *