17. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto se houbami a šafránem – recept, který vaše chuťové buňky jistě potěší! Kombinace plná chuti, která se vám nejspíš zamluví. S naším krok za krokem receptem budete mít dokonalé rizoto za chvíli hotové. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 200g čerstvých hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml zeleninového vývaru
- čerstvě nastrouhaný parmazán
- šafránové vlákno
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo a olej a osmahněte na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené houby a restujte, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a restujte, dokud nebude skleněná.
- Postupně přilévejte vývar a za občasného míchání vařte, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Nakonec přidejte šafránová vlákna a promíchejte. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte posypané nasekanou petrželkou a parmazánem.