6. 2. 2025
Autor: Eva Komárková
Rizoto s rukolou a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné rizoto s rukolou ‍a parmazánem, které​ se připraví ⁣za⁣ pár ​minut.​ Tento⁢ jednoduchý‌ a chutný pokrm potěší celou rodinu. ​Sledujte návod krok za krokem a užijte si ​jedinečnou kombinaci ⁣vůní a ‍chutí.

Suroviny:

  • 200g‍ rýže ⁢arborio
  • 1 cibule
  • 2⁢ stroužky⁢ česneku
  • 100g parmazánu
  • 100g rukoly
  • 1 ⁢lžíce másla
  • 1 lžíce⁢ olivového oleje
  • 750ml ‌zeleninového ‍vývaru
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi‍ rozehřejte máslo a olivový ⁤olej‍ a ‌osmahněte na nich ‌nadrobno nakrájenou ‍cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidejte ​rýži a promíchejte,‌ nechte rýži chvíli osmahnout.
  3. Postupně přilévejte ​zeleninový vývar a‌ neustále míchejte.‍ Vařte do doby, než bude rýže měkká a vstřebá‌ všechnu‌ tekutinu.
  4. Přidejte nastrouhaný parmazán a jemně nasekanou rukolu. Míchejte do té doby, než se ⁣parmazán⁣ rozpustí⁤ a rukola‌ povadne.
  5. Ochutnejte a‌ podle potřeby⁣ dochuťte solí a​ pepřem. Podávejte ihned, ⁤dokud ⁣je ⁣rizoto ​horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *